Opleiding

OPLEIDING

Aromatherapie

Wil jij...

 1. Leren over de gunstige effecten van aromatherapie op lichaam en geest
 2. Aromatherapie toepassen in je werk als schoonheidsspecialiste, masseur, consulent...
 3. Snel en efficiënt je diploma Aromatherapie behalen in kleine groepjes
 4. Professioneel en persoonlijk advies krijgen van een gespecialiseerde docent
 5. Praktijkgericht avondles volgen op een locatie naar keuze bij jou in de buurt

Aromatherapeut, een beroep met toekomst!

Planten zijn niet alleen mooi, ze bevatten ook belangrijke eigenschappen die je kan gebruiken om dagelijkse kwaaltjes te verlichten. Met deze eeuwenoude genezingsmethode worden werkzame stoffen uit planten gedestilleerd en gebruikt in oliën die helpen bij hoofdpijn en rusteloosheid. Daarbij zijn deze natuurlijke ingrediënten ook erg in trek bij verzorgings- en schoonheidsproducten.

Ben je gefascineerd door natuurlijke geneeskunde en wil je graag alles weten over de boeiende wereld van de aromatherapie? Wil je als zelfstandig aromatherapeut starten? Dankzij deze opleiding leer je alles over deze eeuwenoude methodes die door de jaren steeds verder werden verfijnd. Een interessante weg naar een gezond leven op basis van natuurlijke producten.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  4 lessen

  4 lesuren

  309.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Aromatherapie

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Breda10/01/202031/01/202013u30 - 17u30Vrij
Amsterdam07/03/202028/03/202009u00 - 13u00Zat
Rotterdam08/03/202029/03/202010u00 - 14u00Zon

PROGRAMMA

aromatherapie, aromatherapeut, alternatieve therapie, natuurlijke geneeskunde, alternatieve geneeskunde, alternatieve geneeswijzen, kruidengeneeskunde, kruidentherapeut, homeopathie, fytotherapie, etherische oliën, plantaardige oliën, bachbloesems, bloeme

Toekomstmogelijkheden

 • Zelfstandig aromatherapeut
 • Workshops in aromatherapie verzorgen
 • Jezelf of vrienden laten ontspannen

Vaardigheden

 • Kennis van aromatherapie, homeopathie, bachbloesems
 • Correct gebruiken van diverse oliën en bloemenwater, etc.
 • Combinatie van aromatherapie, verzorging en massage
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Wat is aromatherapie?
 • Starten als zelfstandig aromatherapeut
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Belangrijkste begrippen van de aromatherapie
 • Fytotherapie, homeopathie en bachbloesems
 • Je cliënten behandelen met aromatherapie
 • Zelf ontspannen door aromatherapie
 • Etherische oliën
 • Bloemenwaters of hydrolaten
 • Plantaardige oliën
 • Het maken van een synergie
 • Aromatherapie en massage
 • Aromatherapie en huidverzorging

aromatherapie, aromatherapeut, alternatieve therapie, natuurlijke geneeskunde, alternatieve geneeskunde, alternatieve geneeswijzen, kruidengeneeskunde, kruidentherapeut, homeopathie, fytotherapie, etherische oliën, plantaardige oliën, bachbloesems, bloeme

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Aromatherapie

Ik zie geen startdata, wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Wordt de opleiding aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Onze ervaring leert ons dat de interesse voor de opleiding studenten verbindt. Leeftijd speelt hier geen rol in. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Aromatherapie bestaat uit 4 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Aromatherapie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Neem een notitieblok en pen mee om aantekeningen te maken. Je docent bespreekt in de eerste les welke extra materialen je nog nodig hebt tijdens je opleiding.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Aromatherapie. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

aromatherapie, aromatherapeut, alternatieve therapie, natuurlijke geneeskunde, alternatieve geneeskunde, alternatieve geneeswijzen, kruidengeneeskunde, kruidentherapeut, homeopathie, fytotherapie, etherische oliën, plantaardige oliën, bachbloesems, bloeme

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 309.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 333.72 euro in plaats van 309.00 euro. Je bespaart dus 24.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 76.86 - Startdatum van je opleiding
 3. € 76.86 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT