Opleiding

OPLEIDING

Bakker

Wil jij...

 1. Een carrière als professioneel bakker
 2. Online begeleiding van een professionele bakker met jarenlange ervaring in het vak
 3. Alles leren over basisgrondstoffen en halffabricaten
 4. Kennis opdoen over opslagmethodes voor ingrediënten en producten
 5. Het liefst de hele dag heerlijke baksels maken

Bakker, een beroep met toekomst!

Kan jij alle afleveringen van Heel Holland Bakt dromen? Wil je kloppen, kneden en dat het liefst de hele dag?

Wil je biscuit, cupcakes of je eigen ambachtelijke brood maken? Weet jij dan wat je, naast het recept, allemaal nog meer nodig hebt? Leer wat het hart van iedere bakkerij is, welke machines en producten je nodig hebt en hoe je alles ‘fris en fruitig’ houdt. Je krijgt recepten en onmisbare tips die jouw baksels laten uitblinken in uitstraling en stijl.

Deze thuiscursus leert je zowel ouderwetse reinheid als de laatste baktrends en je kunt er álle kanten mee op: van thuisbakker tot je eigen patisserie of cupcakewinkel, start gewoon lekker met bakken!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  379.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

bakker, bakken, bak, bakkerij, brood bakken, broodbakker, taarten bakken, taartenbakker, taarten maken, thuisbakker, patisserie, recepten, koken

Toekomstmogelijkheden

 • Medewerker bakkerij
 • Zelfstandig bakker
 • Eigen bakkerij openen

Vaardigheden

 • Basisrecepten en werkwijzen
 • Bedrijfshygiëne en veiligheid
 • Specifieke beroepswetgeving
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als bakker
 • De basisgrondstoffen en halffabricaten
 • Basisrecepten en werkwijzen
 • Kostprijsberekening
 • Een efficiënte administratie voeren
 • Rekenprogramma maken om je kostprijs en opbrengst te controleren
 • Opslagmethodes voor ingrediënten en producten
 • Bedrijfsuitrusting en winkelinrichting
 • Overname van een zaak of een nieuwe zaak starten
 • Inrichten van de werk- en opslagplaats
 • De belangrijkste machines
 • Energiebesparende tips
 • Specifieke beroepswetgeving
 • Bedrijfshygiëne en veiligheid

bakker, bakken, bak, bakkerij, brood bakken, broodbakker, taarten bakken, taartenbakker, taarten maken, thuisbakker, patisserie, recepten, koken

Onze docenten

Joëlle Van Autgaerden

Bijna 10 jaar heeft onze docente Joelle Van Autgaerden een eigen bakkerij gehad. “Hoewel het een zware stiel is, moet ik toch stellen dat je er elke dag weer voldoening uit haalt”, zo stelt Joëlle. “Uiteraard moet je wel een liefde voor het vak hebben, en dat is net wat ik in mijn cursussen Bakker probeer aan te wakkeren”.
Naast gediplomeerd bakker is Joelle ook visueel artiest (film, foto, schilder en beeldhouwer). Zo voorziet zij haar cursussen met talloze prachtige illustraties. Ongetwijfeld is dit een bijzondere troef die Joëlle jou kan aanbieden bij het versieren van taarten en ander patisserie. Bak ze bruin in deze ovenheerlijke cursus!

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Bakker

Wat is het niveau van de studie?
Bij De Ondernemersschool volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Mag ik direct starten als bakker?
Ja, met ons diploma kun jij starten als zelfstandig bakker of bakker in loondienst. Als jij een eigen bakkerij wil openen, dien je echter nog een aantal stappen te zetten. Je dient je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel met je bedrijfsnaam en bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit als levensmiddelenbedrijf.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Bakker direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Bakker.

bakker, bakken, bak, bakkerij, brood bakken, broodbakker, taarten bakken, taartenbakker, taarten maken, thuisbakker, patisserie, recepten, koken

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool NHOC

De Ondernemersschool NHOC is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 379.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 409.32 euro in plaats van 379.00 euro. Je bespaart dus 30.32 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 003120 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 79.83 -
 3. € 79.83 -
 4. € 79.83 -
 5. € 79.83 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Driessen, f.
Haarlem

Ik stond in mijn omgeving al bekend als fervent hobby-bakker. Ik besloot dan ook om mijn kans te wagen en m’n carrière om te gooien. Na het volgen van deze cursus ben ik eerst gestart als bakker bij een ondernemer. Over enkele maanden hoop ik m’n eigen bakkerij te openen, en de mensen te laten genieten van overheerlijke taarten en kraakverse koffiekoeken.

Laatste weetjes over Bakker

InschrijvenContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT