Opleiding

OPLEIDING

Hondencoach

Wil jij...

 1. Het liefst elke dag met trouwe viervoeters werken
 2. Alles leren over het verbeteren van de relatie tussen mens en hond
 3. Op je eigen tempo studeren vanuit huis, inclusief online begeleiding
 4. Probleemgedrag en gedragsprobleem kunnen herkennen en ombuigen
 5. Aan de slag als coach op een hondenschool

Hondencoach, een beroep met toekomst!

Mensen helpen op de juiste manier met honden om te gaan? Als hondencoach ga je aan de slag met de relatie tussen hond en baasje. Bijten in de bank? Opspringen? Blaffen naar vreemden? Je gaat leren luisteren naar de hond en onderzoekt waarom hij doet wat hij doet.

Welke manieren zijn er om gedrag te beïnvloeden? Je gaat aan de slag met verschillende trainingsmethoden en leert zien dat iedere actie een bepaalde reactie uitlokt. Wat zijn de spelregels om met een hond om te gaan? Hoe kun je iets aan- of afleren? Hoe los je problemen op? Je gaat lekker veel belonen en positief bekrachtigen. Met een soepele samenwerking als resultaat!

Goed voorbereid zijn? Volg dan eerst onze opleiding tot hondentrainer.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

hondencoach, hondentrainer, dieren, hondengedrag, hondentrainingsschool, kynologie, kynoloog, kynologen, hondenschool , gedragstherapie, gedragstherapeut, hondengedragstherapie, hondengedragstherapeut

Toekomstmogelijkheden

 • Aan de slag bij een kynologenclub
 • Werken op een hondenschool
 • Starten als zelfstandig hondencoach

Vaardigheden

 • Je kunt honden met gedragsproblemen helpen
 • Dankzij jou verbetert de relatie tussen mens en hond
 • Je kent de juiste spelregels bij de opvoeding van de hond
 • Je weet welke factoren het gedrag beïnvloeden
 • Je kunt diverse methodes gebruiken om problemen op te lossen
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Instinct en rassen
 • Relatie mens-hond
 • Probleemgedrag versus gedragsprobleem
 • Trainen versus opvoeden
 • Instinct, gedrag en drift
 • Spelregels bij de opvoeding van je hond
 • Conditioneren
 • Invloed van voeding en hormonen op gedrag
 • Fenotype en genotype
 • Gedragssystemen
 • Stress, dominantie en agressie
 • Methodes om problemen op te lossen
 • Hulpmiddelen bij ongewenst gedrag
 • Gedragstherapie

hondencoach, hondentrainer, dieren, hondengedrag, hondentrainingsschool, kynologie, kynoloog, kynologen, hondenschool , gedragstherapie, gedragstherapeut, hondengedragstherapie, hondengedragstherapeut

Onze docenten

Christel Sonck

Honden zijn altijd de grootste passie van Christel Sonck geweest en ze vindt dat we veel van elkaar kunnen leren. Na een zeer gevarieerde loopbaan besliste ze jaren geleden om zich volledig te wijden aan haar twee passies: mensen én honden helpen.
 
Ze coacht mensen die op een keerpunt staan in hun leven en niet weten welke beslissing ze moeten nemen. "Verder doet ik veel loopbaanbegeleiding voor de VDAB", zegt Christel. "Dikwijls zijn mijn klanten mensen die van hun passie hun beroep willen maken, maar de stap nog niet durven zetten. Als ervaringsdeskundige kan ik hen begeleiden."
 
Anderzijds helpt ze mensen om hun hond een goede opvoeding te geven. Ze noemt het geen honden trainen, maar opvoeden. Zodat zij en hun baasjes harmonieus kunnen samenleven.

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Hondencoach

Heb ik een vooropleiding nodig?
In principe niet. Wel raden we aan eerst de thuisstudie Hondentrainer te volgen. Hiermee leer je om een hond bepaald gedraag aan te leren. De hondencoach gaat voornamelijk om met afwijkend gedrag van de hond.
Wat is het verschil tussen Hondentrainer en Hondencoach?
De hondentrainer leert de hond bepaald gedrag aan. De hondencoach kijkt juist naar de hond die afwijkend gedrag vertoont.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO Thuisstudie is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.
Mijn werkgever gaat voor mij betalen. Hoe schrijf ik me in?
Je kunt je op al onze studies online inschrijven en daar een ander facturatieadres invoeren. Zet hier alle gegevens van jouw werkgever in: bedrijfsnaam, adresgegevens, e-mailadres waar de factuur naartoe mag en een btw nummer. Geef bij je inschrijving zeker ook aan of de factuur op voorhand (dus van te voren) moet worden verstuurd. Lukt het niet via het inschrijfformulier online? Geen probleem. Stuur ons een e-mail met daarin de juiste gegevens via info@nhbo.nl. We schrijven je dan handmatig in.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je jouw thuisstudie Hondencoach op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom bij NHBO Thuisstudie. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Moet ik stage lopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.
Heb ik extra eigen materiaal nodig?
Nee. Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt. Hierin vind je het complete cursusmateriaal en een toegangscode tot ons online leerplatform. Op het platform communiceer je met je docent via een e-mailmodule. Ook maak je er oefeningen die je helpen om de leerstof beter te verwerken, en krijgt je opdrachten van je docent tijdens je studietijd waarmee je jezelf in de praktijk traint. Het betreft een online platform, dus je hebt wel een internetverbinding nodig.
Hoe lang ben ik bezig met de studie?
Jij bepaalt zelf hoe lang je over jouw studie doet. Dit komt omdat je met een thuisstudie studeert op je eigen tempo en volgens je eigen planning. Je krijgt één jaar begeleiding van jouw docent en kunt nog tot 5 jaar na inschrijving examen afleggen. De gemiddelde tijd dat onze studenten doen over een thuisstudie is 6 tot 9 maanden. Dit is gebaseerd op een studiebelasting van 4 tot 6 uur per week. Met een allround thuisstudie bedraagt de gemiddelde duur 9 tot 15 maanden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Hondencoach direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Hondencoach.

hondencoach, hondentrainer, dieren, hondengedrag, hondentrainingsschool, kynologie, kynoloog, kynologen, hondenschool , gedragstherapie, gedragstherapeut, hondengedragstherapie, hondengedragstherapeut

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 50.13 -
 3. € 50.13 -
 4. € 50.13 -
 5. € 50.13 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Hondencoach

InschrijvenContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT