Opleiding

OPLEIDING

Interieurstylist

Wil jij...

 1. Uitgebreide basiskennis over interieurstyling opdoen
 2. Weten hoe je in deze creatieve sector carrière kunt maken
 3. Extra vaardigheden aanleren zodat jij je carrièrekansen optimaliseert
 4. Les krijgen van professionele docenten die je alle kneepjes van het interieurvak leren
 5. Up-to-date blijven van de laatste interieurstijlen en -kleuren die hip zijn

Interieurstylist, een beroep met toekomst!

Wil jij villa’s, huizen en appartementen omtoveren tot magazine-waardige pareltjes? Wil je spelen met materialen, texturen, kleuren en vormen? En vooral: sfeer creëren? Dan ben jij de persoon waar de wereld van interieurstyling om zit te springen!

Je leert een wit canvas omtoveren tot een ruimte die inspireert, functioneel én stijlvol is. Je weet heel goed dat een ontwerp precies bij het leven van je klant moet passen. Daarom zet jij alles op alles om objecten in de ruimte precies goed neer te zetten. Maar waar begin je? Je maakt tijdens de cursus kennis met de stappen van het ontwerpproces. Jij kunt de grondslagen van een goed ontwerp dromen!

Hou je meetlint en gadgets in de aanslag. De interieurwereld is klaar voor jou!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  9 lessen

  4 lesuren

  1104.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Interieurstylist

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Utrecht29/03/202021/06/202010u00 - 14u00Zon
Groningen02/04/202018/06/202018u00 - 22u00Don
Groningen02/04/202018/06/202018u00 - 22u00Don
Utrecht04/04/202013/06/202012u30 - 16u30Zat
Breda20/04/202029/06/202018u00 - 22u00Maa
Eindhoven09/05/202004/07/202010u00 - 14u00Zat
Eindhoven09/05/202004/07/202010u00 - 14u00Zat
Nijmegen25/08/202020/10/202018u00 - 22u00Din
Amsterdam25/08/202027/10/202018u00 - 22u00Din
Rotterdam03/09/202005/11/202018u00 - 22u00Don
Zwolle14/09/202030/11/202018u00 - 22u00Maa
Zwolle14/09/202030/11/202018u00 - 22u00Maa

PROGRAMMA

interieurstylist, interieurstyling, cursus interieur, opleiding interieurstylist, binnenhuisstylist, binnenhuisdecoratie, interieurdecoratie, interieurinrichting, colorist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden

 • Starten als zelfstandig interieurstylist
 • Aan de slag als verkoper in een interieurwinkel
 • Werken in loondienst als medewerker interieurarchitectenbureau
 • Jezelf laten inhuren om advies te geven over interieurstyling
 • Workshops geven in het stylen van woningen of bedrijven

Vaardigheden

 • Professionele moodboards maken
 • Werken met kleuren, materialen, licht etc.
 • Een huis optimaal inrichten naar wens van de klant
 • Stijlgeschiedenis en verschillende stijlinvloeden herkennen
 • Decoratieve elementen aanbrengen
 • Je creativiteit inzetten
 • Inspiratie vinden
 • De juiste ontwerpprocedure volgen 
 • De wensen van je klanten vertalen naar een creatief ontwerp
 • Hulpmiddelen inzetten bij het tekenen
 • Aanzichten en perspectief tekenen
 • Werken met digitale tekenprogramma’s
 • Meubelopstellingen maken
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • De beginselen, zoals een ruimte opmeten
 • Een overzicht van belangrijke interieurstijlen ter inspiratie
 • Een moodboard maken om je ideeën te presenteren
 • Het gebruik van kleur in een interieur
 • Leren werken met verschillende materialen
 • Omgaan met elektriciteit, verlichting en de integratie van gadgets in huis
 • Praktische tips om te starten als interieurstylist

interieurstylist, interieurstyling, cursus interieur, opleiding interieurstylist, binnenhuisstylist, binnenhuisdecoratie, interieurdecoratie, interieurinrichting, colorist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Arthur de Raad

Na uitdagende functies bij o.a. de Bijenkorf, WE-mode en Maison de Bonneterie besloot ik al vroeg mijn eigen weg te gaan. Mijn eigen bedrijf in Visual Merchandising was een feit, en ik werk nu voor detailhandels en multinationals.

Mijn vak is mijn passie. Met mijn ervaring en veelzijdigheid ben ik in staat de juiste sfeerbeleving neer te zetten waarin het bedrijf/product op de juiste manier wordt gepresenteerd.

Ik bied het totaalconcept in Visual Merchandising– van styling, etaleren, winkelinterieurontwerp en design voor bedrijf en product.  Mijn ideeën zijn actueel en trendy.  Persoonlijk contact met de opdrachtgever is belangrijk voor een goede samenwerking en een perfect resultaat!

Annemarie Taekema

Mijn naam is Annemarie Taekema: styliste en eigenaresse van Styling by Annemarie. Als veelgevraagd interieurstylist reis ik met mijn bedrijf dagelijks door Friesland, Groningen en Drenthe. Ik ontwerp nieuwe interieurs voor zowel nieuwbouw als voor bestaande woningen, ik geef kleuradvies en doe de styling.
Ik wil ruimtes zo optimaal mogelijk benutten en stijlvol inrichten. Dat is één van de doelen wat mij altijd motiveert om bij iedere opdracht maximaal te presteren. Mijn kenmerk is om persoonlijke en spannende combinaties te maken waarbij éénheid en functionaliteit voorop staan.
 
De inspiratie die ik in de natuur op doe vertaal ik naar een toepassing van kleuren, meubels, accessoires en planten in het interieur. De natuur en het reizen naar Lapland is voor mij een grote passie. Naast interieurstyling en reizen, hou ik erg van fotografie. Ik omschrijf mezelf als ontzettend ondernemend, nieuwsgierig, kleurrijk en daarnaast graag in de natuur. 

Chantal Van Brakel-Diepenbroek

Ik ben Chantal van Brakel-Diepenbroek. Na het Nimeto (dé mbo vakschool voor creatieve ruimtemakers) te hebben afgerond, wist ik meteen al dat visual merchandsing hét vakgebied was om in verder te gaan. Ik ben begonnen als etaleur bij Anson’s van Peek & Cloppenburg. Daarna heb ik gewerkt als docent en heb diverse retailers getraind op het gebied van visual merchandise. Vervolgens ben ik bij Welkoop aan de slag gegaan om de winkels aan te sturen op het gebied van winkelinrichting. Ik heb veel ervaring opgedaan in hoe je kleuren en materialen combineert en hoe dat zich vertaalt in een bepaalde stijl. Door goed te kijken naar vormen, stijlen, kleuren en texturen weet ik de juiste compositie te maken. Het creëren van een eyecatcher vind ik het belangrijkste onderdeel in zowel een etalage als in een interieur. Daarmee trek je de aandacht van de klant.
 
Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf onder de naam CD Visual Merchandising en kom ik bij retailers en groothandels om sturing en/of training te geven op het gebied van Visual Merchandising & Styling. Maar ook voor de uitvoering ben je bij mij aan het juiste adres. Ik ben gedreven, enthousiast en ik heb oog voor detail. Mijn kracht zit in creativiteit, commercieel denken en samenwerken. Ik laat niet snel iets los en ga voor een 10. Ik ben fan van winkels en interieurs waar een sterk onderscheidende identiteit zichtbaar en voelbaar is in alle facetten.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Interieurstylist

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding aan NHBO wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Meestal duurt een college 4 uur. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je de klassikale opleiding op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Wat moet ik meenemen naar de lessen?
Ongeveer twee weken voordat jouw eerste les start, sturen we je nog een herinnering. In deze e-mail staat allerlei praktische informatie, zoals de locatie, het rooster van je lesdagen en eventuele materialen of kleding die je mee moet nemen.
Wanneer krijg ik het theoriemateriaal?
De theoriesyllabus krijg je uitgedeeld tijdens de eerste les. Het blijft jouw eigendom, zodat je er thuis in kunt oefenen. Tijdens de laatste les zullen op het examen ook vragen worden gesteld over deze theorie.
Wanneer is het examen?
Je legt tijdens de laatste les examen af. Dit bestaat uit zowel een praktijkopdracht zoals je die in de lessen hebt geleerd en een theoretische test. Hierin word je getoetst op jouw theoretische kennis uit de syllabus die bij de opleiding hoort.
Ik zie geen startdata, wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Wordt de opleiding aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen en workshops worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Is de opleiding erkend?
NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig! NHBO is in het bezit van het ISO 9001:2015 certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO 9001:2015 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Interieurstylist bestaat uit 9 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Interieurstylist vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze cursus heb je nog extra materiaal nodig. Dit zit niet bij het lesgeld inbegrepen. Hierover ontvang je bij je inschrijving nog meer informatie over.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Interieurstylist. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

interieurstylist, interieurstyling, cursus interieur, opleiding interieurstylist, binnenhuisstylist, binnenhuisdecoratie, interieurdecoratie, interieurinrichting, colorist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 1104.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 1192.32 euro in plaats van 1104.00 euro. Je bespaart dus 88.32 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 360.00 - Bij inschrijving
 2. € 277.44 - Startdatum van je opleiding
 3. € 277.44 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
 4. € 277.44 - Startdatum van je opleiding + 2 maanden

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les. Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Interieurstylist (Allround) bespaar je maar liefst € 0. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Interieurstylist (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

cursus interieur, opleiding interieurstyling, opleiding interieur, homestaging, interieurontwerp, skecthup, vastgoed, interieur, allround interieurstylist

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Interieurstylist (Allround)

cursus interieur, opleiding interieurstyling, opleiding interieur, homestaging, interieurontwerp, skecthup, vastgoed, interieur, allround interieurstylist

Carrièremogelijkheden

 • Start een eigen zaak als interieurdesigner
 • Medewerker interieurwinkel
 • Interieurdesigner bij een meubelzaak
 • Medewerker bij interieurarchitectenbureau

Info over deze allround opleiding

Richtte jij je slaapkamer als kind al elke maand opnieuw in? En haal je ook nu nog veel plezier uit het inrichten van je eigen huis? Wil je klanten helpen als professioneel interieurdesigner? Een woning met jouw creatieve ideeën perfectioneren? Dan is de opleiding Interieurstylist Allround iets voor jou!

In deze opleiding, die bestaat uit drie modules, ontdek je alles over de verschillende stijlen uit de creatieve designwereld! Je leert niet alleen de belangrijkste do's-and-don'ts van de interieurstyling, maar ook werken met digitale programma’s om interieurs op maat te ontwerpen.

Wil je jouw creativiteit ontwikkelen en toepassen in verschillende interieurs? Twijfel niet en schrijf je snel in voor deze opleiding!

Programma

Module: Interieurstylist
Module: SketchUp
Module: Interieurstylist (Gevorderden)
Word Allround interieurstylist

  Diploma

  Klassikaal

  2698.00 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT