Opleiding

OPLEIDING

Kinderopvang starten (Basis)

Wil jij...

 1. Jouw droom uit laten komen van je eigen kinderopvang starten
 2. Alles leren over locaties en vergunningen voor kinderopvang
 3. Inzicht in regelgeving en instanties van de kwaliteit van kinderopvang
 4. Weten wat te doen bij huiselijk geweld en kindermishandeling
 5. Een stappenplan opstellen voor het starten van je eigen kinderopvang

Kindercoach, een beroep met toekomst!

De wachtlijsten in de kinderopvang kunnen oplopen tot weken, maanden of zelfs jaren. Talloze ouders blijven zitten met een kind op schoot en de handen in het haar.

Omdat de vraag naar opvang blijft stijgen, is dit het ideale moment om zelf een kinderopvang te starten! In deze thuisstudie leer je daarom alles wat je moet weten om straks een heleboel ouders gerust te stellen en bovenal elk kind de opvang en zorg te bieden die het verdient.

Na de opleiding kun jij zelfstandig een pedagogisch beleidsplan opstellen en ken je de regels over het werk met kinderen door en door. Je bent dan helemaal klaar om de deuren te openen van jouw eigen kinderopvang!

 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

kinderen, kindercoach, kinderopvang starten, pedagogie, pedagogisch beleidsplan, pedagogisch hulpverlener, huiselijk geweld, kindermishandeling, oudercommissie, hygiënecode

Toekomstmogelijkheden

 • Meer weten over de wereld van de kinderopvang
 • Aan de slag als zelfstandig kindercoach

Vaardigheden

 • Kennis over het ontstaan van kinderopvang
 • Inzicht in regelgeving en instanties kwaliteit Kinderopvang
 • Inzicht in locaties en vergunningen
 • Werken met een pedagogisch beleidsplan
 • Bewust van de risico’s in de kinderopvang
 • Kennis van de eisen aan een ruimte en inrichting
 • Klachten afhandelen
 • Omgaan met de hygiënecode
 • Weten wat te doen bij huiselijk geweld en kindermishandeling
 • Werken met de oudercommissie
 • Een stappenplan opstellen voor het starten van je eigen kinderopvang 
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Het ontstaan van kinderopvang
 • Regelgeving en instanties kwaliteit Kinderopvang
 • Locatie & Vergunningen
 • Pedagogisch beleidsplan
 • VVE
 • Risico’s in de kinderopvang
 • Eisen ruimte en inrichting
 • Afhandelen van klachten
 • Hygiënecode
 • Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
 • Oudercommissie
 • GGD inspectie
 • Stappenplan kinderopvang starten

kinderen, kindercoach, kinderopvang starten, pedagogie, pedagogisch beleidsplan, pedagogisch hulpverlener, huiselijk geweld, kindermishandeling, oudercommissie, hygiënecode

Onze docenten

Margot Uppelschoten

“Ik heb 2 kinderen van mezelf, maar dat is zeker niet de enige reden waarom ik de cursus Kinderopvang doceer.” Aan het woord is Margot Uppelschoten. “In het verleden ben ik tamelijk veel bezig geweest met kwaliteitsmanagement en de kennis die ik daar heb opgedaan, wil ik nu toepassen in mijn cursussen.”
 
Reeds meer dan 5 jaar is Margot ook nog eens zaakvoerder van haar eigen zaak. Die kennis wil ze graag met je delen, zodat je ook in staat bent je eigen kinderopvang te realiseren. Op die manier zorg je dat je voldoet aan de strenge normen en eisen van overheid en ouders.

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Kinderopvang starten (Basis)

Mag ik met dit diploma meteen een eigen kinderopvang starten?
Met onze studie leer je wat er komt kijken bij het opstarten van een Kinderopvang. Daarnaast heb je o.a. een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig en dien je jouw kinderopvang aan te melden bij de Geschillencommissie Kinderopvang. Kijk voor de meest actuele eisen op de website van de Rijksoverheid.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO thuiscursus is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Kinderopvang starten (Basis) direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kinderopvang starten (Basis).

kinderen, kindercoach, kinderopvang starten, pedagogie, pedagogisch beleidsplan, pedagogisch hulpverlener, huiselijk geweld, kindermishandeling, oudercommissie, hygiënecode

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 322.92 euro in plaats van 299.00 euro. Je bespaart dus 23.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 58.23 -
 3. € 58.23 -
 4. € 58.23 -
 5. € 58.23 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Kinderzorg (Allround) bespaar je maar liefst € 394. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Kinderzorg (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

kinderverzorger, kinderzorg, kindercoach, kinderopvang, allround kinderverzorger, allround kinderzorg, allround kindercoach, coach, opvoeder, kinderpsycholoog, kinderpsychologie, opleiding kinderpsycholoog, thuisstudie kinderpsychologie, cursus kinderpsyc

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Kinderzorg (Allround)

kinderverzorger, kinderzorg, kindercoach, kinderopvang, allround kinderverzorger, allround kinderzorg, allround kindercoach, coach, opvoeder, kinderpsycholoog, kinderpsychologie, opleiding kinderpsycholoog, thuisstudie kinderpsychologie, cursus kinderpsyc

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig kindercoach of in loondienst
 • Werken in de kinderopvang
 • Werken als oppas

Info over deze allround opleiding

Zou je graag met kinderen willen werken maar weet je nog niet welk beroep precies bij jou past? Leid jezelf dan breed op met deze allround thuisopleiding Kinderzorg en kom er vanzelf achter waar jouw talent ligt!
In vier modules ontdek je verschillende aspecten van het werk van een kinderverzorger. Zo leer je alles over de werkzaamheden van een kinderpsycholoog of -coach, een medewerker op de kinderopvang en een kinderhulpverlener in levensbedreigende situaties.
Om je kennis nog verder te verbreden kun je tot slot kiezen voor een extra module Kindervoedingsadviseur of Kinderyoga. Jij hebt straks eindeloos veel carrièremogelijkheden, want keuze en kansen zijn gegarandeerd!

Programma

Module: Kinderpsychologie (Inleiding)
Module: Kindercoaching
Module: Kinderopvang starten (Basis)
Module: Levensreddend Handelen voor Kinderen
Keuzevak: Kinderyoga
Keuzevak: Kindervoedingsadviseur
Word Allround kinderverzorger

  Diploma

  Thuisstudie

  1290.00 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Kinderopvang starten (Basis)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT