Opleiding

OPLEIDING

Scenarioschrijver

Wil jij...

 1. De beste dialogen, plottwists en uitgewerkte karakters kunnen schrijven
 2. Weten hoe je krachtige en originele scenario´s schrijft
 3. Jouw schrijftalent verder ontwikkelen
 4. De teksten van een nieuwe kaskraker kunnen schrijven
 5. Scenarioschrijver worden, in loondienst of freelance

Scenarioschrijver, een beroep met toekomst!

Hoe zorg je ervoor dat mensen aan de buis zitten gekluisterd voor jouw serie? Hoe schrijf je een beklijvende cliffhanger waar iedereen maar over blíjft praten?

Als scenarioschrijver weet jij wel raad met deze vragen! Jouw expertise is het verzinnen van de meest bijzondere, ontroerende, spannende of herkenbare verhalen. Heb je genoeg ideeën, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is deze thuisstudie jouw perfecte opstapje.

In de opleiding leer je een verhaal ontwikkelen van basisidee tot volledig scenario. Je werkt personages tot in de puntjes uit, schaaft je verteltechnieken bij en stoomt jezelf klaar om aan de slag te gaan voor films, series, theater of bijvoorbeeld stripverhalen en games. Waar je ook voor gaat, over jouw verhalen wordt straks overal gepraat!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  219.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

scenarioschrijver, scenario, scenarioschrijven, scenario schrijven, script schrijven, filmscenario, theaterscenario, theatervoorstelling, toneelscript, theaterscript, televisiescenario, televisieserie, documentaire maken, verteltechnieken, stripverhaal,

Toekomstmogelijkheden

 • Scenarioschrijver

Vaardigheden

 • Verteltechnieken
 • Van concept tot scenische synopsis
 • Een filmscenario
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Een verhaal begint met een…idee
 • De vier W’s
 • De regel van drie
 • Verteltechnieken
 • Dramatische situaties
 • Van concept tot scenische synopsis
 • Een filmscenario
 • Voor professionele scenaristen in Vlaanderen en Nederland
 • Het ‘warme’ theater
 • Met een toneelscript naar het theater
 • Audio Drama
 • Stripverhaal/fotoroman
 • Role Playing Games
 • Schrijf je eigen moordspel
 • City Games – GPS-spelen
 • Alternate Reality Games
 • Starten als zelfstandig scenarist

scenarioschrijver, scenario, scenarioschrijven, scenario schrijven, script schrijven, filmscenario, theaterscenario, theatervoorstelling, toneelscript, theaterscript, televisiescenario, televisieserie, documentaire maken, verteltechnieken, stripverhaal,

Onze docenten

Patrick Bernauw

Van televisieseries en toneelstukken tot luisterspelen en romans, docent Creatief Schrijven en Scenarioschrijven Patrick Bernauw heeft zijn hele leven gewijd aan de nobele kunst van het schrijven. Geen uitdaging ging hij tot nu toe uit de weg. Wat resulteerde in zijn eigen boek 'Mysteries van het Lam Gods' én een eigen theaterproductiehuis 'de Scriptomanen'. “Ik hou ervan om mijn werk in actie te zien. Zelf regisseren of meespelen in een stuk geeft me enorm veel voldoening.”
 
Al tien jaar lang staat de auteur daarom ook op het podium voor de klas om zijn tricks of the trade door te geven aan studenten. “Lesgeven boeit me en sluit voor mij perfect aan bij wat ik doe.”

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Scenarioschrijver

Hoe doe ik examen voor de opleiding scenarioschrijver?
Het examen omvat een eindopdracht waar je al jouw kennis en vaardigheden verwerkt. Jouw docent geeft je hierover alle praktische informatie.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Moet ik stage lopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO thuiscursus is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Scenarioschrijver direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een praktijkopdracht, waarin je wordt getoetst op de lesstof en jouw kennis. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij je docent. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Scenarioschrijver.

scenarioschrijver, scenario, scenarioschrijven, scenario schrijven, script schrijven, filmscenario, theaterscenario, theatervoorstelling, toneelscript, theaterscript, televisiescenario, televisieserie, documentaire maken, verteltechnieken, stripverhaal,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 219.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 236.52 euro in plaats van 219.00 euro. Je bespaart dus 17.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 36.63 -
 3. € 36.63 -
 4. € 36.63 -
 5. € 36.63 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Scenarioschrijver

InschrijvenContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT