Opleiding

OPLEIDING

Theatermaker

Wil jij...

 1. Uitgebreide basiskennis over theater opdoen
 2. Les krijgen van professionele docenten die je alle kneepjes van het theatervak leren
 3. Inzicht krijgen in het creatieve proces van theater maken
 4. Een eigen creatieve, praktische en didactische vaardigheden
 5. Kennis opdoen over het maken van theater in al zijn verschijningsvormen

Theatermaker, een beroep met toekomst!

Heb jij een serieuze ambitie in het maken van theater? Heb je een grote wens om jezelf te verdiepen in alle facetten van het theatervak? Wil je je fascinatie voor theater verrijken? Dan ben je met deze thuisstudie Theatermaker aan het juiste adres!

Leer theater maken en je artistieke ideeën én creatieve capaciteiten verbreden . Vanuit het comfort van je eigen huis en tegen de laagste prijs leer je alles over jouw passie.

Hierna ga jij meteen als professioneel Theatermaker aan de slag! Je ontwikkelt een eigen creatieve stijl eneen persoonlijke visie op theater. Zo heb je alles in huis voor een uitdagende en boeiende carrière als vakkundig Theatermaker.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

theater, theatermaker, theatermaken, studie, cursus, thuisstudie, podium, producent, creatief

Toekomstmogelijkheden

 • Werken als theaterregisseur of theatermaker
 • Werken als docent theatermaker
 • Zelfstandig theatermaker

Vaardigheden

 • Toekomstige regisseurs/theatermakers coachen naar verrassende theatervoorstellingen
 • Een eigen fascinatie en stijl ontwikkelen als Theatermaker
 • Technieken bestuderen die je repetities effectief en inspirerend vormgeven
 • Diverse vormen van theater toepassen op het podium
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als Theatermaker
 • Theoretische kennis over het maken van theater
 • Theater in al zijn verschijningsvormen
 • Leren werken met groepsdynamiek
 • Inzichten in het creatieve proces van theater
 • Je eigen creatieve en didactische vaardigheden versterken
 • Je praktische en communicatieve vaardigheden versterken
 • Belangrijke elementen leren kennen binnen theater
 • De mogelijkheden en beperkingen binnen het theater
 • Een eigen fascinatie en stijl ontwikkelen
 • Spelers coachen naar verrassende theatervoorstellingen
 • Technieken om repetities vorm te geven
 • Spannend theateraal materiaal uit je spelers halen
 • Diverse vormen van theatermaker
 • Starten als zelfstandig Theatermaker

theater, theatermaker, theatermaken, studie, cursus, thuisstudie, podium, producent, creatief

Onze docenten

Jose Beumers

Mijn naam is Jose Beumers, van oorsprong Nederlandse en al enkele jaren woonachtig in België samen met mijn honden, pony’s en schapen.
 
Ik ben in eerste instantie afgestudeerd in het vak marketing; als hobby speelde ik destijds toneel bij een plaatselijke amateurvereniging. Al snel kreeg ik in de gaten dat ik iets miste. Toneelspelen is meer dat alleen maar je tekst van buiten leren en op de goede plaats staan. Ik miste inleving, maar vooral ook oefeningen om beter in je rol te kunnen kruipen. Alles kwam in een stroomversnelling en in 2001 startte ik mijn eigen bedrijf. Gedurende de volgende tien jaar had ik mijn eigen theaterwerkplaats in Heerlen: Theaterwerkplaats Het Spinazieblik. Hier kwamen volwassenen en kinderen, in de leeftijd van 4 tot 75 jaar, samen om te werken met drama.
 
Ik wil je, voordat je begint met deze opleiding, waarschuwen dat je verslaafd kunt raken. Als het theatervirus je eenmaal te pakken heeft, kom je er nooit meer van af. Dus wees gewaarschuwd!

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Theatermaker

Waarom is de Thuisstudie Theatermaker iets voor mij?
Als jij een hart hebt voor theater en toneel, dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Met deze opleiding zet jij namelijk de stap naar een carrière als theaterproducent of zelfs een zelfstandig theatermaker. Jij maakt binnenkort de meest geweldige theaterstukken in een omgeving waarin jij jezelf helemaal thuis zult voelen!
Is deze opleiding erkend?
De Ondernemersschool is in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO-9001 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit! De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig!
Waarom kies ik voor thuis studeren?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Mag ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een echte theatermaker, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en opdrachten tot een evenwichtige mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus bevat alle informatie die je nodig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Theatermaker een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Theatermaker direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je rond deze studie af door het maken van een eindopdracht. Je doet dit wanneer je er zelf klaar voor bent en op je eigen tempo. Details van de eindopdracht vind je terug op het Studentenplatform. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Theatermaker.

theater, theatermaker, theatermaken, studie, cursus, thuisstudie, podium, producent, creatief

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool NHOC

De Ondernemersschool NHOC is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 199.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 214.92 euro in plaats van 199.00 euro. Je bespaart dus 15.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 003120 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 31.23 -
 3. € 31.23 -
 4. € 31.23 -
 5. € 31.23 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Theatermaker

InschrijvenContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT